Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


Profile Vermeulen 

 

Eigen profile starten

Samen voor het ondernemersbelang

Ondernemers slagvaardig maken en hen ondersteunen op alle gebieden die de kern van ondernemen raken. Hierop is de dienstverlening van Biretco volledig gericht. Door krachten te bundelen en zo als collectief te opereren, is Biretco in staat om grote voordelen te behalen voor u als ondernemer. Dit stelt u in staat om uw rendement te optimaliseren. Biretco heeft u als (aspirant-) ondernemer in de rijwielbranche veel te bieden. Al meer dan 25 jaar volgt ons deskundige en multidisciplinaire team de ontwikkelingen in de branche op de voet. Biretco kent verschillende samenwerkingsvormen die stuk voor stuk bewezen succesvol zijn. U bepaalt welke toegevoegde waarde u zo belangrijk vindt om ervan gebruik te maken. Gezamenlijk bekijken we vervolgens welke samenwerkingsvorm hierbij het beste past.

Profile ‘de Fietsspecialist’
De meest bekende rijwielspeciaalzaakketen van Europa met vestigingen in Nederland, België en Duitsland.

De voordelen van samenwerken met Biretco

Het gemak van Centrale Betalingen

U besteedt uw betalingen uit, maar behoudt zelf het overzicht over uw financiën en kunt daar waar nodig direct bijsturen. Voor deze voordelen kiest u wanneer u uw betalingen laat verzorgen door de dienst ‘Centrale Betalingen’. Alle facturen van uw eigen organisatie én van uw leveranciers worden centraal verzameld en tijdig betaald. Het gemiddelde van 1500 facturen per jaar, reduceren wij voor u tot 52 compacte betaaloverzichten. Natuurlijk zijn kortingen, correcties of afwijkende condities hierin verwerkt. Wekelijks heeft u een compleet financieel overzicht en ziet u in één oogopslag wat de financiële status van uw onderneming is. Enorme tijdwinst is het resultaat.

Goede inkoopcondities

Onderhandelen met leveranciers is een tijdrovende en specialistische klus die bovendien vraagt om zeer specifieke vaardigheden en kennis van de markt. Biretco maakt jaarlijks nieuwe afspraken met de contractleveranciers en realiseert uitstekende inkoopcondities voor alle aangesloten ondernemers.

De juiste informatie en communicatie

Succesvol samenwerken lukt alleen als partijen goed naar elkaar luisteren. Om u als ondernemer te kunnen voorzien van de juiste oplossingen en diensten, onderhouden we daarom doorlopend contact. Zo gaan we graag met u en uw collega-ondernemers in gesprek tijdens bijeenkomsten, versturen we regelmatig nieuwsbrieven en hebben we diverse extranet-sites waarop we praktische

informatie delen.

Via al deze kanalen bent u altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken en kunt u uw mening en ervaring delen of vragen stellen.

Benchmarking

Cijfers zijn een belangrijke graadmeter voor elke onderneming. De Financiële Bedrijfs Analyse (FBA)
zal u daarom zeker aanspreken. Deze service biedt u de mogelijkheid om jaarlijks uw resultaten kritisch te bekijken en uw resultaten te vergelijken met die van andere Biretco-ondernemers. Ook helpt de analyse u bij het bijsturen of verfijnen van uw bedrijfsstrategie. Daarnaast bieden we u een Retail Dashboard van Qlikview aan, waarmee u wekelijks een benchmark kunt doen aangaande omzet, marges en andere kerncijfers.

Aantoonbaar resultaat

Ondernemers die met Biretco samenwerken, behalen gemiddeld een hoger bedrijfsresultaat dan het landelijk gemiddelde in de rijwielbranche. Die resultaten behalen zij zeker door hun gedrevenheid en ondernemerschap, maar ook vanwege de voordelen en diensten die Biretco hen biedt. De samenwerking werkt tijd- en kostenbesparend en levert betere rendementen door: Besparingen op bedrijfskosten. Dit wordt bereikt door centrale inkoopcondities, centrale betalingen, ondersteuning op het gebied van administratie, financiering, accountancy, automatisering en fiscaal-juridische zaken. Hogere marges op fietsen en accessoires Dit wordt gerealiseerd door uitstekende collectieve inkoopcondities bij bekende merken aan te vullen met een kernassortiment en private labels (fietsen, onderdelen & accessoires, kleding, fietsverzekeringen) met zeer hoge marges. Een hogere omzetsnelheid Door een lagere winkelvoorraad, collectieve leveringscondities, geen aantallen en order- verplichtingen en traffic generende acties, zijn hoge omzetsnelheden te realiseren.

 

Profile ‘de fietsspecialist’

Alle voordelen van een samenwerking met Biretco, zijn verenigd onder de paraplu van Profile ‘de Fietsspecialist’. Wanneer u als ondernemer optimaal en veelzijdig ondersteund wilt worden in uw bedrijfsvoering, dan is aansluiten bij deze hooggewaardeerde formule een absolute aanrader. Profile ‘de Fietsspecialist’ is de bekendste keten in Europa en heeft als één van de grootste fietsspecialisteneen leidende positie. In bijna 250 winkels in Europa biedt Profile ‘de Fietsspecialist’ een uitgebreid assortiment fietsen, onderdelen, accessoires en kleding.

Fietsen populairder dan ooit

Nederland heeft als fietsland een reputatie hoog te houden. Niet alleen houden Nederlanders van fietsen, ook de overheid stimuleert fietsgebruik en er zijn heel wat belangenverenigingen en organisaties die het fietsen promoten. Mede hierdoor groeit de vraag naar fietsen nog altijd.

Consument kiest bewust

Na een periode waarin het prijsvechters vaak lukte om de gunst van de klant te winnen, kiest de consument tegenwoordig steeds vaker voor een echte fietsenspeciaalzaak waar kwaliteit en service centraal staan. Profile ‘de Fietsspecialist’ is bij uitstek een keten die zich hierop richt. U als ondernemer kunt zich onderscheiden door te kiezen voor de kracht van een collectief, vakmanschap, duidelijkheid, service, garantie en een moderne, frisse kijk op fietsen.

Focus op verkoop

Voor de formule Profile ‘de Fietsspecialist’ werkt Biretco nauw met u samen op het gebied van onder meer het assortiment, marketing en reclame, centraal artikelbestand en winkelautomatisering. Dit bespaart u veel tijd en geld. U kunt zich volledig richten op de verkoop en profiteert daarbij van goede condities en een backoffice die klaarstaat om antwoord te geven op al uw vragen.

Uitnodigen en overtuigen

We maken het onze klanten graag zo makkelijk mogelijk. Daarom onderscheiden we ons niet alleen op productniveau met exclusieve collecties, maar ook op winkelniveau. De winkels zijn zeer herkenbaar en geven de consument een vertrouwd gevoel. Ze zijn overzichtelijk en uitnodigend ingericht. De ideale omstandigheden voor een geslaagde verkoop.

Herkenbare huisstijl

De herkenbare en prettige uitstraling van het in- en exterieur van de winkels is gebaseerd op de professionele Profile ‘de Fietsspecialist’-huisstijl. In deze huisstijl komen de kernwaarden van Profile ‘de Fietsspecialist’ terug. Begrippen die centraal staan zijn: persoonlijk, vakkundig, betrouwbaar, plezierig, loyaal, trouw en actief. Een duidelijke routing en indeling zorgen ervoor dat alle producten overzichtelijk en aantrekkelijk worden gepresenteerd

Aspecten van de samenwerking

Profile ‘de Fietsspecialist’ staat voor:
• Onderscheidend, breed en uniek assortiment bestaande uit een kerncollectie fietsen,
exclusieve collectie A-merken, onderdelen en accessoires;
• Mandaatsysteem, gezamenlijk inkoopsysteem met hoge marges en hoge omloopsnelheid;
• Centraal Artikel Bestand (CAB);
• Ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie;
• Benchmarking door middel van Qlikview en Financiële Bedrijfs Analyse;
• Centrale betalingen, facturatie wordt verzorgd;
• Uitgewerkt schappenplan van onderdelen en accessoires;
• Ondersteuning op het gebied van P&O, Juridische vraagstukken en Automatisering;
• Instore concept;
• Database publishing systeem;
• Intensieve en professionele winkelbegeleiding;
• Opleiding en training;
• Full-service webshop en website.

Biretco heeft gekozen voor een structurele samenwerking met merken, waardoor er een exclusieve collectie voor Profile ‘de Fietsspecialist’ is ontstaan. Daarnaast bieden we u onze huismerken aan met een extra hoge marge.

Onderscheidend, breed en uniek assortiment

Verschillende (internet)aanbieders voeren vrijwel hetzelfde assortiment A-merkfietsen als de meeste rijwielspeciaalzaken. Prijsvechters die via internet of op wisselende locaties grote partijen A- merkfietsen aanbieden, zijn daarom vaak een doorn in het oog van de rijwielspeciaalzaken. U als ondernemer (maar ook de leverancier) loopt daardoor het gevaar onderscheidend vermogen, prijsstabiliteit en marge te verliezen.

De kerncollectie

De kerncollectie geeft antwoord op deze ontwikkeling en biedt een duidelijk concurrentievoordeel door lage winkelvoorraden en unieke fietsmodellen. Met de A-merkfabrikanten worden doorlopend afspraken gemaakt over grote volumes en exacte wensen, exclusieve modellen en uiterst scherpe prijzen. Met de private labels ALTRA en Avancer, kunt u de strijd aan met prijsvechters. Deze private labels zijn aantrekkelijk geprijsd, hebben een goede marge en bieden de garantie van de vakspecialist.

ALTRA

Het huismerk ALTRA kenmerkt zich door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Profile ‘de Fietsspecialist’-ondernemers kunnen het exclusieve huismerk ALTRA vrijblijvend opnemen in hun assortiment.

Avancer

Dit private label merk is uitsluitend verkrijgbaar voor bij Biretco aangesloten ondernemers. Vanwege de grootschalige, gezamenlijke inkoop zijn Avancer fietsen laaggeprijsd.

Exclusieve modellen van Batavus en Sparta

Biretco heeft samen met Batavus en Sparta een aantal modellen ontworpen dat exclusief bij Profile ‘de Fietsspecialist’ verkrijgbaar is. U haalt hiermee een sterk onderscheidende collectie in huis, heeft geen concurrentie van prijsvechters en kunt een uitstekend rendement behalen.

Mandaatsysteem

Het in 2009 nieuw ingevoerde bestelsysteem (het zogenaamde mandaatsysteem) voor de kerncollectie is zeer succesvol. Nadat u heeft ingetekend, zijn de fietsen altijd 24 uur per dag, 7 dagen in de week online en op afroep beschikbaar. U hoeft geen voorraad aan te houden, heeft geen last van lange levertijden en hoeft geen fietsen meer voor te financieren. De voordelen van de kerncollectie en het unieke mandaatsysteem op een rij:
• Lagere voorraad
• Korte levertijden
• Minder opslagruimte
• Minder schade
• Lage verzekeringskosten
• Exclusieve A-merk fietsen
• Aantrekkelijke private label fietsen
• Minder nee-verkoop
• Hogere marge
• Onderscheidend vermogen
• Doorlopende modellen

Ondersteuning in marketing en communicatie

De uitstraling van uw winkel en de communicatie richting de consument, bepalen voor een groot deel het succes. Met de juiste communicatiemiddelen bereikt u uw doel: het uitnodigen, informeren en overtuigen van de consument. Met de formule van Profile ‘de Fietsspecialist’ heeft u de juiste instrumenten in huis om uw eigen markt te bewerken. Met de juiste middelen zorgen wij voor extra traffic naar uw winkel en wordt in de winkel de juiste sfeer neergezet die u helpt bij het behalen van het beste resultaat. Daarnaast profiteert u van de uitstekende reputatie van Profile ‘de Fietsspecialist’, die de keten door heel veel jaren ervaring heeft opgebouwd. Ondersteuning krijgt u in de vorm van:
• Praktische landelijke website en unieke webshop;
• Uw eigen internetsite;
• Database publishing systeem, maak uw eigen advertentie op maat;
• Ondersteunend instore materiaal;
• Buitenuitstraling;
• Promotieartikelen;
• Busbelettering.

Centraal Artikel Bestand

Het Centraal Artikel Bestand (CAB) bevat standaard de belangrijke producten van alle belangrijke leveranciers. Winkelautomatisering, ondersteund met een CAB, levert u vooral veel tijdwinst op. Tijdwinst bij het bestellen, bestandsbeheer, logistieke verwerking en bij de kassa. U als Profile ‘de Fietsspecialist’-ondernemer kunt kiezen voor dit systeem waarmee u voorraden en investeringen laag kunt houden. Ook kunt u door dit systeem nee-verkoop en omzetderving voorkomen. CAB is te koppelen aan diverse winkelautomatiseringspakketten.

Benchmarking door middel van Qlikview en Financiële BedrijfsAnalyse

Uw kassa is gekoppeld aan een van onze winkelautomatiseringssystemen. Hierdoor kunt u gebruikmaken van het CAB. Uw artikelen en prijzen zijn altijd up to date, de voorraad is in balans en de marges zijn correct. Het gebruik van het CAB is kosteloos. De data kunt u voor eigen doeleinden gebruiken, maar is ook beschikbaar voor onze benchmark. Door middel van het Qlikviewdashboard kunnen we uw omzetgegevens, voortkomend uit uw kassagegevens beoordelen en bent u in staat om tijdig bij te sturen, indien nodig. De Financiële Bedrijfsanalyse maakt het mogelijk om uw bedrijfsgegevens samen door te nemen en geeft u de mogelijkheid om uw bedrijfsvoering verder te optimaliseren.

Database publishing systeem

Via het Extranet kunt u inloggen op het Database publishing systeem. Hier kunt u een eigen beeldbank opzetten en gebruikmaken van de vaste templates bij het opmaken van advertenties of reclamemateriaal. Deze materialen kunt u vervolgens ook direct bestellen.

Professionele winkelbegeleiding

De ondersteuning die u krijgt van uw accountbegeleider is bijzonder waardevol. Uw begeleider is de verbindende schakel tussen u als ondernemer en de Biretco organisatie. Hij of zij voorziet u van advies, helpt bij het verbeteren van rendementen en ondersteunt op het gebied van assortiment, voorraden, winkelinrichting, winkeluitstraling, financiële zaken, personeelszaken en marketing.

Opleiding en training

Wanneer u het verschil wilt maken, start dan met de training van uw medewerkers. Zeker in economisch mindere tijden, hechten klanten veel waarde aan deskundig advies en zijn goed geschoolde verkopers een absolute must. Biretco heeft in samenwerking met Syntra diverse trainingen en opleidingen ontwikkeld die volledig op de branche zijn afgestemd en voldoen aan de eisen van het Branche Kwalificatie Structuur.